ضرورت اشتراک داده‌های مکانی سازمان‌ها در اجرای قانون کاداستر

مکان نیوز -ایرنا- رییس سازمان نقشه‎برداری کشور با اشاره به اهمیت اجرای قانون کاداستر، به ضرورت اشتراک داده‌های مکانی دستگاه‎ها و سازمان‌های مجری این قانون تاکید کرد.

مسعود شفیعی در نشست روند کاداستر اراضی» که با حضور نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری برگزار شد، از همکاری سازمان نقشه برداری با سازمان ثبت اسناد قبل از اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) و  از دهه ۸۰ یاد کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد اسنادی که در مناطق شهری تهیه می‎شود، براساس تصاویر هوایی و نقشه‌های سازمان نقشه‌برداری کشور است که در اختیار سازمان ثبت اسناد قرار گرفته است.
 
وی با اشاره به اینکه ۸۳۱ شهر از کشور دارای نقشه هستند و ۴۰۶ شهر هم فاقد نقشه هستند، از وم اولویت‌بندی در تهیه نقشه و به‌ روزرسانی آن در سراسر کشور، افزود: شاید اولویت اول محدوده‎های شهری (حدود ۱.۲ هکتار اراضی کشور) باشد چون در شهرها هنوز این مسأله مرتفع نشده است، ۲۶۴ هزار هکتار، مساحت مجموع مراکز استان ها است، از میان آنها نقشه‌های ایلام، بوشهر، خرم‌آباد، گرگان و یزد، بعد از سال ۹۰ تهیه شده و مابقی نقشه شهرها مربوط به سنوات قبل‌تر است.
 
رییس سازمان نقشه‎برداری کشور با بیان اینکه بخش خصوصی، امکان عکسبرداری هوایی که مقرون به صرفه‎ترین روش برای تهیه نقشه‌های بزرگ‌مقیاس شهری است را ندارد؛ گفت: براساس قوانین موجود تنها دولت و حاکمیت توان و امکان نقشه‌برداری هوایی با هواپیما را دارد، هر هواپیمای سازمان نقشه‌برداری کشور حدود ۷۰۰ ساعت در سال امکان پرواز دارد و در این مدت زمان، می‌توان از ۵ هکتار عکسبرداری کرد به این ترتیب طی دو سال می توان عکسبرداری قانون کاداستر را اجرایی و تمام کرد اما مشروط بر اینکه برنامه مدونی برای این منظور وجود داشته باشد اما متأسفانه مدیریت واحدی در این زمینه نداریم.
 
شفیعی اظهارداشت: با گذشت پنج سال از زمان تصویب قانون جامع حدنگار (کاداستر) هنوز این قانون کاملا اجرایی نشده که به دلیل عدم اولویت‌بندی مناسب امور است.
 
وی با اشاره به شفافیت نبودن قانون در تعیین تکالیف دستگاه‌ها در اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) خاطر نشان کرد: تمام دستگاه‌های حاضر در این جلسه از محل اجرای قانون کاداستر یا موارد مشابه ردیف درآمد اختصاصی دارند اما سازمان نقشه‌برداری کشور فاقد ردیف درآمد اختصاصی در قوانین بودجه سنواتی است، در دو سال گذشته درخواست ایجاد چنین ردیفی را مطرح کرده‌ایم اما چون ت دولت، کاهش ردیف درآمدهای اختصاصی است؛ با آن مخالفت می‌شود.
 
رییس سازمان نقشه برداری کشور نسبت به کم‌‎توجهی به مسائل فنی» در تولید نقشه‌های مورد نیاز برای اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) هشدار داد و خواستار تدقیق کامل در عملکرد دستگاه‌های مختلف شد.

شفیعی در پاسخ به سوال کمیسیون اصل ۹۰  مجلس مبنی بر اینکه چرا به جای هواپیما از پهپاد برای تهیه عکس‎های هوایی استفاده نمی‎شود، گفت: از پهپاد برای پروژه‌های خاص عمرانی کوچک و عکسبرداری هوایی از شهرهای کوچک می‌توان استفاده کرد اما دقت این روش برای ابعاد ملی و پهنه‌های وسیع، ثابت نشده‌ است و مقرون به صرفه هم نیست و فقط می‌تواند به عنوان یک گزینه مکمل مطرح شود.

وی همچنین بر وم هم‌افزایی ظرفیت ایستگاه‌های GNSS این سازمان‌ها برای گردآوری داده‌ها و اطلاعات مکانی تأکید کرد.
 
ضرورت اشتراک داده‎های مکانی میان سه سازمان

در ادامه این نشست علی جاویدانه معاون فناوری توسعه، برنامه‌ریزی و هماهنگی امور دستگاه‌های سازمان نقشه‌برداری کشور‎ گزارش کاملی از اقدامات این سازمان در اجرای قانون کاداستر ارائه کرد. 

به گفته وی، ارزش ریالی اقدامات سازمان نقشه‌برداری کشور براساس تعرفه‌های سال ۱۳۹۷ حدود ۷۷ میلیارد تومان بوده است اما براساس تفاهم‌نامه مشترک با سازمان ثبت اسناد و سازمان امور اراضی کشور، دریافتی این سازمان بسیار کمتر از این مبلغ بوده است.

جاویدانه به وم همکاری سه سازمان نقشه‌برداری کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و سازمان ثبت اسناد برای اشتراک داده‌ها و اطلاعات مکانی تاکید کرد.
 

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها